ویزای استارتاپ کانادا
ویزای استارتاپ کانادا این روزها طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است، در این قسمت با تمام نکات مهم این نوع از مهاجرت آنا می شویم. کانادا دومین کشور بزرگ دنیا، جمعیت نسبتا کمی (حدود ۳۷٫۷ میلیون نفر) دارد.کشور کانادا به دلایلی چون اقتصاد قوی و تنوع فرهنگی خود سالانه مهاجران زیادی را جذب می کند، مثلا در سال ۲۰۱۶ میلادی ،ایرانی یا ایرانیتبارهای ساکن این کشور حدود ۲۱۰ هزار نفر بوده است. شما هم می توانید از طریق های مختلفی چون ویزای استارتاپ اقدام به گرفتن اقامت دائم این کشور کنید.
ویزای استارتاپ چیست ؟
ویزای استارتاپ کانادا به منظور حمایت از کارآفرینان مشتاق و خلاق به افرادی که دارای کسب و کاری هستند، داده می شود تا با راه اندازی کسب و کاری در کانادا، به همراه اعضای خانوده خود در این کشور برای اخذ اقامت دائم اقدام کنند. البته الزامات و معیارهای خاصی درباره این ویزا وجود دارد و باید تمامی شرایط مورد نظر را داشته باشید تا بتوانید این ویزا را اخذ کنید.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که اگر کسب و کار شما در کانادا دچار شکست شود چه اتفاقی برایتان رخ می دهد؟ نگران این موضوع نباشید چون اگر کسب و کار شما با شکست روبرو شود هم بر وضعیت اقامت دائم شما تأثیر گذار نخواهد بود. کانادا نیز این احتمال را می دهد که هر کسب و کاری موفق نخواهد شد و ویزای استارتاپ کانادا به گونه ای طراحی شده است که ریسک بین بخش دولتی و خصوصی تقسیم شود. اما حتما باید کسب و کار مورد نظرپس از ورود به کانادا تاسیس شود، چه موفق شود چه موفق نشود.
تفاوت استارتاپ ویزا و ویزای کارآفرینی
در ویزای استارتاپ کانادا ، افراد دارای تمکن مالی بالا، اقامت دائم کانادا را به صورت غیر مشروط دریافت می کنند و در صورت تیم بودن کارآفرینان(تا ۵ نفر) ،پس از بررسی شرایط آنها توسط اداره مهاجرت و تایید این اداره همگی میتوانند با هم توسط این ویزا به کانادا مهاجرت کنند. در این ویزا همچنین به سابقهی مدیریت کسب و کاری متقاضی نیست.
اما در ویزای کارآفرینی، بر اساس شرایط و قوانین و مقررات هر استان شما ویزای کانادا را مشروط دریافت می کنید.
تعاریف اصطلاحات تخصصی استارتاپ ویزا:
کلماتی که هنگام گرفتن ویزای استارتاپ کانادا ممکن است گنگ باشند شامل کلمات زیر است:
DO : مخفف Designated Organization همان سازمان حمایتی است که نامه حمایتی به شما می دهد. (یکی از سه گروه حمایتی ذکر شده)
CLB5 : نمره زبان انگلیسی که معادل نمره ۵ آیلتس است.(به جز ریدینگ که حداقل نمره آن باید ۴ باشد.)
نامه ساپورت در برنامه استارتاپ (Letter of Support) : نامه ای که سازمان های حمایتی به شما می دهد و نشان علاقه آن ها به طرح شما است.
گواهینامه تعهد در برنامه استارتاپ کانادا : (Commitment certificate).این گواهینامه شامل اطلاعاتی در خصوص توافق بین شما و آن سازمان است.
اعضای کلیدی یا همان Essential Applicant :اعضای غیر قابل حذف از پروژه هستند.
اعضای غیر کلیدی یا همان Non-essential :اعضایی هستند که بدون آن ها پروژه قابل اجرا است.
در صورت مردود شدن هر یک از اعضای کلیدی امکان ادامه سایر افراد برای گرفتن ویزا نخواهد بود.
انواع سازمان های حمایت کننده طرح های استارتاپ
برای درخواست ویزای استارتاپ کانادا ، ایده کسبوکار یا سرمایهگذاری شما باید از حمایت یک یا چند سازمان تعیینشده فهرست شده در زیر برخوردار شود:
ونچر کپیتال یا صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر (venture capitals )
حداقل ۲۰۰۰۰۰ دلار برای موافقت با سرمایه گذاری شما و گرفتن ویزای استارتاپ کانادا در سازمانهای مدنظر آن ها برای سرمایه گذاری نیاز است. ایدهای هایی که توانایی تولید چند میلیون دلار را داشته باشد و هم چند صد هزار دلاری هم اکنون فروش را تجربه می کنند، مدنظر این صندوق ها هستند.
انجل اینوستور یا گروه های سرمایه گذار فرشته( angel investors) :
این گروه ها شرکت های متوسطی شمرده می شوند که راحت تر از دسته قبل پروژه قبول می کنند. شرکت های با پتانسیل و سرعت رشد بالا با حداقل ۷۵ هزار دلار سرمایه گذاری مد نظر این گروه ها هستند.
انکوباتورهای کسب و کار(incubators)
مراکز رشد هستند و کار نظارت را دارند، ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار بابت منتورشیپی خود از شما می گیرند.
همگی این گروههای های تعیین شده، گروه های تجاری هستند که برای بررسی و حمایت از استارت آپ های احتمالی تعیین شده اند و این سازمانها انتخاب میکنند که چه پیشنهادهای تجاری را مورد بررسی قرار دهند و هر کدام فرآیند پذیرش خاص خود را برای پیشنهادها و درخواست ها دارند مثلا ممکن است از شما خواسته شود که هدف کسب و کار خود را شخصاً بیان کنید یا یک طرح تجاری دقیق به آن ها ارائه کنید و سپس پتانسیل پیشنهاد شما و احتمال موفقیت یا عدم موفقیت آن را ارزیابی کرده و نامه پشتیبانی به شما میدهد که در نهایت ویزای استارتاپ کانادا را برای شما به ارمغان می آورند.
آمار مهاجران با برنامه استارتاپ در سالهای مختلف و تعداد ایرانیان آن ها
اگرچه در سال ۲۰۱۵، تنها ۵۰ کارآفرین اقدام به گرفتن ویزای استارتاپ کانادا و اقامت دائم کردند اما این آمار سال به سال رو به افزایش است.
در سال ۲۰۱۹، ۴۷۵ کارآفرین، سال ۲۰۲۱، ۳۵۰ مهاجر، و سال ۲۰۲۲، ۵۵۵ نفر از طریق استارتاپ بیزینس اقدام به گرفتن ویزای استارتاپ کرده اند.
فراموش نکنید که هنگام در خواست برای هر ویزایی، چه ویزای شینگن باشد چه ویزای استارتاپ کانادا ،تمامی جواب های شما باید معتبر و حقیقی نوشته شود و درصورت ارائه اطلاعات نامعتبر و یا ناقص بودن اطلاعات نه تنها ممکن است درخواست شما رد شود بلکه به عنوان متقاضی غیرقابل قبول ثبت می شوید وممکن است دچار عواقب جبران ناپذیری چون ۵ سال منع دریافت ویزا یا مهاجرت به کانادا شوید.
در صورت وجود ایراداتی چون مشکلات امنیتی، سوءپیشینه یا بی ثباتی وضعیت خانوادگی مانند قرارگیری در روند فرزندخواندگی، ممکن است پرونده شما با تاخیر در رسیدگی روبرو شود.
مراحل انجام پرونده استارتاپ ویزای کانادا از ابتدای قرار داد تا سفر به کانادا
کارشناسان ما در تلاشند تا با تجربه و دانش خود تجربه مهاجرت شیرینی را برایتان به ارمغان بیاورند و در تمامی مراحل به سوالاتتان پاسخ دهند و هرگونه اشکالات و امکان ریجکتی پرونده شما را رفع کنند.
برای گرفتن ویزای استارتاپ کانادا باید مراحل زیر را طی کنید:
ابتدا باید به سازمانهای برگزیده مورد قبول کانادا بر اساس شرایط خود درخواست داده و از آنها درخواست حمایت مالی کنید، آنها پیشنهاد شما را مورد ارزیابی قرار می دهند و در صورت تایید، اداره مهاجرت پناهندگی و شهروندی کانادا (Immigration, Refugees and Citizenship Canada)،به بررسی در خواست شما می پردازد. در صورتی که پیشنهادتان مورد قبول واقع شود، واجد شرایط بودن اقامت دائم شما نیز مورد بررسی خواهد گرفت.
درخواست شما ممکن است تحت یک فرآیند مستقل بررسی شود. اما شاید برایتان سوال شود علت این کار چیست؟ این کار جهت تشخیص تقلب و نامعتبر بودن ادعا و یا کسب اطمینان مطابقت فعالیتهای شما با سازمان برگزیده و استانداردهای کانادا برای حمایت مالی طراحی شده است.
اما اگر از بیش از یک سازمان حمایتی مورد تعیین کانادا تایید دریافت کنید چه می شود؟
زمانی که چندین صندوق سرمایه گذاری خطیرپذیر یا گروه های سرمایه گذار فرشته حمایت دریافت کنید به عنوان syndication شناخته می شود.
در این حالت باید تمام سازمان های سرمایه گذاری درگیر در syndication شناسایی شوند ولی فقط یک گواهی تعهد به صورت الکترونیکی برای کانادا ارسال میشود و یک نامه پشتیبانی به شما داده میشود
استارتاپ ویزا فقط منحصر به کشور کانادا نیست و کشورهایی چون آمریکا نیز اقدام به دادن ویزای آمریکا به متقاضیان به وسیله ی ویزای استارتاپ می کنند.
مدارک لازم متقاضیان
۱.ابتدا باید تعهدنامه و نامه حمایتی را از سازمانهای مورد قبول کانادا برای ویزای استارتاپ کانادا دریافت کرده باشید و مدرک زبان شما نیز باید آماده باشد.
۲.مدارک مربوط به اثبات تمکن مالی (فراموش نکنید شما باید بتوانید توانایی ساپورت مالی خود و خانواده تان را به مدت ۶ ماه داشته باشید.)
۳.سایر مدارک مورد نیاز شامل مدارک شناسایی و حقوقی لازم برای مهاجرت از قبیل ترجمه شناسنامه، مدارک تحصیلی، مدارک شغلی و غیره می باشد.
۴.مدارک مربوط به فرزندان
۵.گواهی عدم سوء پیشینه و سابقه کیفری متقاضی
۶.باید قصد زندگی قسمتی از کانادا، به جز استان کبک را داشته باشید و هزینه (۲۳۰ دلار) که توافق کارفرما است را بپردازید.
اگر به پیکاپ ویزا هم نیاز دارید، باید مدارک لازم برای آن را نیز جمع آوری کنید.
بررسی نمره زبان مورد نیاز برای متقاضیان در آزمونهای مختلف
شما از طریق ۲ زبان می توانید ویزای استارتاپ کانادا را دریافت کنید.
۱ زبان انگلیسی: شما باید حداقل نمره ۵ در هر بخش آزمون آیلتس یعنی لیسنینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و برای ریدینگ نمره ۴ را کسب کنید.
۲. زبان فرانسوی: دو آزمون TEF و TCF برای اثبات دانش زبان فرانسوی شما قابل قبول است.
در واقع باید در آزمون تف سطح ۵ NCLC را کسب کنید.
فراموش نکنید نتایج آزمون های شما فقط تا دو سال معتبر است.
هزینه های قانونی واریزی برای پرونده
علاوه بر مبلغ مورد نیز برای سرمایه گذاری و هزینه هایی که باید در کانادا برای زندگی خرج کنید، شما باید هزینه هایی را هم طی گرفتن ویزای استارتاپ کانادا بپردازید.
مبالغی که برای دریافت ویزا باید بپردازید:
جاب آفر ۲۳۰ دلار
ورک پرمیت ۲۵۵ دلار
ورک پرمیت همسر ۲۵۵ دلار
ویزای بازدید فرزندان ۱۰۰ دلار
برای گرفتن اقامت دائم متقاضی اصلی هم ۲۱۴۰ دلار نیاز است و برای گرفتن اقامت دائم همسر متقاضی ۱۳۶۵ دلار ،اقامت دائم فرزندان ۲۳۰ دلارو انگشتنگاری یک نفر هنگام وقت سفارت ۸۵ دلار نیاز خواهید داشت.
علاوه بر این، باید هزینه جداگانه کلاسهای منتورشیپی را هم بپردازید تا از آموزش های لازم برخوردار شوید.
هزینه ی آزمون زبان ،معاینات پزشکی و غیره نیز جزو این هزینه ها حساب کنید.
مبلغ تمکن مالی مورد نیازبرای متقاضیان بر مبنای تعداد افراد خانواده
مقدار پولی که برای ارائه تمکن مالی هنگام گرفتن ویزای استارتاپ کانادا نیاز دارید، به تعداد اعضای خانواده شما بستگی خواهد داشت.
در برخی موارد، سازمان تعیینشده احتمال دارد به شما پول بیشتری برای کمک به پوشش هزینههای زندگیتان بدهد اما باید بدانید نمیتوانید از پول سرمایهگذاری خود برای پوشش هزینههای زندگیتان استفاده کنید.
میزان تمکن مالی لازم برای هر تعداد از اعضای خانواده به شرح زیر است:
برای یک نفر $۱۳,۷۵۷
برای دو نفر $۱۷,۱۲۷
برای سه نفر $۲۱,۰۵۵
برای چهارنفر $۲۵,۵۶۴
برای پنج نفر $۲۸,۹۹۴
برای شش نفر $۳۲,۷۰۰
برای هفت نفر $۳۶,۴۷۰
برای بیش از هفت نفر به ازای هر نفر $۳,۷۰۶ پرداخت کنید.
حتما قبل سفر مطمئن شوید می توانید هزینه های زندگی خود و همراهانتان را در کانادا پرداخت کنید. تمامی هزینه های مورد نیاز مثلا هزینه خرید خانه را تخمین بزنید تا به مشکل برنخورید.
آیا باید استارتاپ مورد نیاز را حتما راه بیندازیم؟
حتما باید پس از اقامت استارتاپ خود را راه اندازی کنید و نمی توانید شرط اصلی این ویزا را نادیده بگیرید اما موفقیت یا عدم موفقیت این استارتاپ اهمیتی ندارد و در صورت شکست آن مشکلی برای ویزای استارتاپ کانادا کارآفرینان پیش نمی آید.
شرایط مهم این ویزا به شرح زیر است:
کسب و کار حتما راه اندازی شود.
شما باید حداقل ۱۰ درصد از حق رای در شرکت را در اختیار داشته باشید.
فرد دیگری نباید ۵۰ درصد یا بیشتر، حق رای در این شرکت را در اختیار داشته باشد.
در ضمن کسب و کار شما مرتب توسط اداره مهاجرت، بررسی و روند پیشرفت آن مورد ارزیابی قرار می گیرد و اگر این اداره به این نتیجه برسد که فقط جهت اخذ اقامت، استارتاپ راه اندازی کرده اید، اقامت شما به خطر می افتد.
ویزای استارتاپ کانادا در راه ابریشم
اگر شما هم به دنبال اخذ ویزای استارتاپ کانادا هستید، می توانید از متخصصین مجرب راه ابریشم در این موضوع کمک بگیرید تا مطمئن باشید که مراحل انجام امور مهاجرتی تان به نحو احسنت انجام می شود . برای دریافت مشاوره رایگان همین الان تماس بگیرید.
با ما در ارتباط باشید
در این محتوا می خوانید:
- ویزای استارتاپ چیست ؟
- تفاوت استارتاپ ویزا و ویزای کارآفرینی
- تعاریف اصطلاحات تخصصی استارتاپ ویزا:
- انواع سازمان های حمایت کننده طرح های استارتاپ
- آمار مهاجران با برنامه استارتاپ در سالهای مختلف و تعداد ایرانیان آن ها
- مراحل انجام پرونده استارتاپ ویزای کانادا از ابتدای قرار داد تا سفر به کانادا
- مدارک لازم متقاضیان
- بررسی نمره زبان مورد نیاز برای متقاضیان در آزمونهای مختلف
- هزینه های قانونی واریزی برای پرونده
- مبلغ تمکن مالی مورد نیازبرای متقاضیان بر مبنای تعداد افراد خانواده
- آیا باید استارتاپ مورد نیاز را حتما راه بیندازیم؟